trešdiena, 2016. gada 30. marts

austrumu lēcas

ļoti vienkāršs, sātīgs un ātrs ēdiens nosacīti austrumu gaumē
Vajag (2 porcijām)
glāzi-pusotru dārzeņu buljona (man, saprotams, biokubiņš)
pusglāze oranžo lēcu, noskalot
1 TK sviesta vai gī
pusTK kumīna, pusTK ingvera, 1/4 TK sinepju seklu, 1/4 TK čilī
2-3 ĒK saldā krejuma vai kokosa piena
Gatavošana:
uzkarsēt sviestu, apcept visas garšvielas, kamēr sinepes sprakšķ, pielikt lēcas, apmaisīt, pārliet ar karstu buljonu, vārīt līdz lēcu gatavībai (kādas 15 minūtes). Pieliet saldo krējumu, apmaisīt.
Komentāri: var arī dārzeņus, protams, likt klāt- burkānus, sīpolus, pētersīļa saknes sākumā vai arī kabačus, ķirbi, zirņus gatavošanas vidū. Buljona daudzumu regulējiet- man garšo šķidrāks, bet var arī blīvaku vārīt.