svētdiena, 2016. gada 20. marts

auzu kliju maize ar variācijām

Kopš pagājušā septembra, kad uzzināju šo recepti, esmu cepusi neskaitāmas, neskaitāmas reizes. Jau neko nemēru, neskaitu, taču laika gaitā proporcijas un pieeju esmu nedaudz uzlabojusi.
Pamata recepte ir 12 ĒK samaltu auzu kliju+ 2 ĒK krēmveida biezpiena+ 2 TK cepama pulvera+ 3 olas.
Man ir divi vismīļākie varianti kā cepu. Pirmā ir sausāka, bet smaržīga, sieru labi jūt. Otrā ir daudz mitrāka par pārējām, ķirbi, manuprāt, jūt tikai struktūrā.
1. Auzu kliju maize ar seklām un sieru
Vajag:
puse iepakojuma (tātad 200 g) "Kāruma"krēmveida biezpiena
2 striķētas TK cepamā pulvera
liela sauja saulespuķu sēklu
3 olas
liela sauja rīvēta cietā siera (Džiugas vai tml.)
samaltas auzu klijas- aptuveni 14 ĒK
šķipsna timiāna
Gatavošana: sajaukt biezpienu ar olām, kārtīgi samaisīt, pielikt visu pārejo, likt 20 cm diametra cepamajā formā (ar cepamo papīru), cept 180 C 20 minūtes.
2. Auzu kliju maize ar ķirbi
Vajag:
puse iepakojuma (tātad 200 g) "Kāruma"krēmveida biezpiena
2 striķētas TK cepamā pulvera
3 olas
pussaujas rīvēta cietā siera (Džiugas vai tml.)
samaltas auzu klijas- aptuveni 14 ĒK
liela sauja rīvēta ķirbja (sulu viegli nospiest ar roku)
šķipsna timiāna vai salvijas
Gatavošana: sajaukt biezpienu ar olām un ķirbi, kārtīgi samaisīt, pielikt visu pārejo, likt 20 cm diametra cepamajā formā (ar cepamo papīru), cept 180 C 20 minūtes.