piektdiena, 2015. gada 28. augusts

lapu kāposti (kale) ar sviesta pupiņām un nigellu

nigella ir melnā sīpola sēklas, garšviela, kas nav līdzīga nekam citam- izcila smarža, saldena un pilnīga. Īpaši laba tā ir dažādos plāceņos un austrumu maizē, bet arī ar dārzeņiem ir laba. Es pērku Asara ielas garšvielu veikalā, ir arī Avokado Tērbatas ielā, laikam arī Stokmann'ā. Kale (man nedod mieru- kā šis vārds tika latviskots ar garumzīmi, a? Kā no franču valodas. Kāpēc??) var nopirkt tirgū, Zaļajā govī, pasūtīt Absolūts ēd.
Vajag:
vienāds daudzums tvaicētu vai izvārītu sviesta pupiņu un
kale lapas ar izņemtu vidus kātu
sāls, pipari, nigella (man- nepilna TK divām porcijām)
1 ĒK sviesta (divām porcijām:)
sauja sakapātu zaļumu- petersīļi, dilles, baziliks, piparmētras, kinza
Gatavošana:
Pannā izkausēt sviestu, likt nigellas sēklas, minūti pacept uz mazas uguns, likt pupiņas un saplēstu gabaliņos kale. Pacept kādas 3-4 minūtes- lai labas joprojām ir zaļas, taču kļūst mīkstākas. Pielikt sāli-piparus, var arī kādu pilienu Tabasco, pārkaisīt ar zaļumiem.