svētdiena, 2015. gada 12. jūlijs

sviesta pupiņas ar zaļumiem

retais pircējs iziet no tirgus bez sviesta pupiņām:). Man labāk patīk zaļās pākšu, bet nu arī šīs nav sliktas.
Un arī elementāri pagatavojamas. Sanāk dekoratīvas un smaržīgas, var likt skaistā traukā pie kādas gaļas vai zivs. Bet nu mēs tapat, bez lieka glamūra, ar konservēto tunci:) (šinī teikumā labākais ir tas, ka "mēs" esam es un kaķis).

Vajag:
sviesta pupiņas
sviests (aptuveni 1 ĒK uz puspannu)
liela bunte maisījuma- dilles, pētersīļi, piparmētras (ar vienu zariņu pietiks, bet izlaist nevajag)
sāls, pipari
1/4 citrona sula vai sakapāta 1/3 tomāta
Gatavošana:
Izvārīt pupinas 7-8 minūtes vai tvaicēt 10 min. Pa to laiku kārtīgi sasmalcināt zaļumus (piparmētrām, protams, tikai lapas).
Izkausēt pannā sviestu, apcept pupiņas, kamēr viegli zeltainas (ja citrona vietā liksiet tomātu-tagad arī to). Sajaukt ar sāli, pipariem, zaļumiem, kārtīgi apmaisīt, noņemt no uguns, uzlikt vāku, paturēt 5 minūtes. Drusku apslacīt ar citrona.