svētdiena, 2015. gada 28. jūnijs

paniņu pankūciņas ar biezpiena krēmu un zemeņu sīrupu

ooo, cik garš nosaukums, man patīk!
Nu tātad, otrā atvaļinājuma nedēļa. Domāju- ak, nu tik gatavošu un tik likšu blogā, bet sanāca kā vienmēr- pilns tirgus gurķu un jauno kartupeļu, ko te gatavot, neko vairāk nevajag.
Bet nu dažreiz joprojām sanāk.
Viss ir ļoti vienkārši, bet izskatās skaisti un ir tik vasarīgi.
Vajag (2 cilvēkiem):
Pankūciņām:
200 g miltu (man- baltais bezglutēna maisījums, var kviešu)
1 ola
1.5 TK cepamā pulvera
1 ĒK cukura, šķipsna sāls
aptuveni 300 ml paniņu
eļļa cepšanai
Krēmam:
1 paka biezpiena (180 g)
apt.50 ml salda krējuma
2 TK cukura*
Sīrupam:
zemenes, vaniļas ekstrakts/pāksts/cukurs/pasta; parastais cukurs*
Gatavošana:
Pankūkas: sajaukt visu sauso kopā, iedobē ieliet nedaudz sakultu olu, apmaisīt, tad pamazām liet paniņas, maisot, kamēr sanāk normāla krējuma konsistence (vēl var tecēt, bet grūti un lēni:))
Atstāt uz 10 minūtēm.
Sakult biezpienu ar saldo krējumu un cukuru un vaniļu.**
Mazā kausiņā uzvārīt zemenes ar cukuru, vārīt 5 minūtes.
Uz karstas pannas mazā eļļas daudzumā cept pankūciņas, likt pa virsu krēmu un sīrupu.
Komentāri:
*proporcijas tikai vadoties pēc savas garšas izjūtas- man garšo, kad ir pamatīgi saldi, lieku visur damerara cukuru nežēlojot.
**ja nav laika/ir slinkums- vnk ar dakšu sakult, ja ir vēlme visu darīt nopietni- tad sakult krējumu ar cukuru un tad akurāti piejaukt biezpienu. Ja nebaidāties vispār ne no kādām grūtībām- var arī iepriekš izberzt biezpienu caur sietu.