sestdiena, 2015. gada 13. jūnijs

pupiņas&cīsiņi

viens no mana bērna mīļākajiem ēdieniem. Tajā brīdī, kad tiek pievienoti labas kvalitātes cīsiņi (un vieni tādi, izcili labas kvalitātes, ekoveikalos nopērkamie, diez kāpēc tīrā veidā nu galīgi nav garšīgi- tikai tā), tas kļūst veselīgs- daudz, daudz olbaltumvielu.
Vajag:
3-4 kārbas dažādu konservēto pupiņu, notecināt, noskalot
5-6 cīsiņi, sagriezt
kārba tomātu sava sulā
2ĒK tomātu mērces (var ar ķiplokiem)
1 TK malta čilī
sāls, pipari
2 sīpoli, sagriezt sīki
1 ĒK eļļas
sīpolloki, krējums pasniegšanai
Gatavošana:
Uz pannas uzkarsēt eļļu, uz mazas uguns apcept sīpolus, čili un cīsiņus. Pa to laiku samalt tomātus kopā ar sulu. Pielikt pie sīpoliem pupiņas, tomātus, sāli-piparus, tomātu mērci. Karsēt, kamēr sāks vārīties, pēc minūtes uzlikt vāku, noņemt no uguns. Atstāt uz 5 minūtēm. Pirms pasniegšanas pārkaisīt ar lokiem, pielikt krējumu.