trešdiena, 2015. gada 10. jūnijs

atšķirīgā rabarberu kūka

kuras recepti sen solīju, bet aizmirsu.
Šeit rakstīju par bezglutēna kūkas maisījumu, kuru no sirds iesaku visiem, jo tas tiešām ir labs un atšķiras no ierastajām kūkām un arī ļaus samazināt kviešu daļu apēstajā. Maisījuma sastāvā ir niedru cukurs, rīsu milti, kukurūzas un tapiokas ciete, cepamais pulveris, vaniļa. Pirku Zaļajā govī.
Vajag (26 cm apaļai formai ar noņemamo malu)
1 maisiņš maisījuma Obstkuchen Teig
2 olas
90 g mīksla sviesta
pāris ĒK cukura
500 g nomizotu un sīki sagrieztu rabarberu
Gatavošana:
Saputot sviestu ar olām, sajaukt ar maisījumu. Cepamajā formā ieklāt cepamo papīru, likt mīklu, izlīdzināt, uzbērt visus rabarberus, viegli piespiest, pārkaisīt ar cukuru, likt cepeškrāsnī, cept 180 C aptuveni 25 minūtes. Beigās pārkaisīt ar pūdercukuru.
Komentāri: kūka ir ļoti mīksta, karstu to varēs ēst tikai ar dakšiņu. Kad pilnība atdzesīs, varēs ari rokā ņemt, ja vajag. Tās struktūra ir daudz krēmīgāka, nekā, teiksim, Šarlotei, taču nekādas putras, tā ir kūka.Ar saldējuma bumbiņu būs izcili.
Man ļoti garšoja.