sestdiena, 2015. gada 30. maijs

ļoti maigas rīta pankūkas ar biezpienu

pavisam reti man ir iedvesma cept īstos biezpiena plāceņus (jo jāplāno iepriekš, jāgaida kamēr manna izmirks un arī biezpiena vajag daudz), bet vienkārši cept bērnam mazās pankūciņas arī negribu pārak bieži, jo labāk jau kaut kas vērtīgs tajās būtu. Un tāpēc sen jau piekopju šādu kompromisu.
Pa 5 minūtēm pagatavojami ļoti maigi plācenīši, īpaši labi garšo ar iebiezināto pienu.
Vajag (1 lielai porcijai:):
puspaka "Kāruma" krēmveida biezpiena (vesela, laikam, 400g)
1 ola
1/4 gl piena
1 TK cukura, šķipsna sāls, pusTK vaniļas cukura
kviešu milti
eļļa cepšanai
Gatavošana:
Sajaukt biezpienu ar olu, cukuru, pienu, sāli. Pamazām piebert miltus, maisot, kamēr tik biezs, ka vēl var liet, bet nav kā kefīrs:)
Cept uz mazas uguns minimālā eļļas daudzumā, iepriekš uzkarsējot pannu.