svētdiena, 2015. gada 22. februāris

žurnāls "Pie galda"

bez kādas savtīgas intereses gribu pastāstīt. Pirms pāris dienām nopirku žurnāla pirmo numuru- man paveicās, tirāža, acīmredzot, pagaidām vēl maza, viss izpirkts, tiku pie pēdējā. Un iespaidi ļoti patīkami.
Pirmkārt, poligrāfija- apmēram tas pats stils, kā sen aizgājušajam "Garšīgs"(nu vai arī kā Olivera žurnālam, vai britu vegānu žurnālam)- matēts parupjš papīrs, fotogrāfijas bez pārspīlēta fotošopa, jēdzīgs tekstu izkārtojums un tml.
Otrkārt, draudzīgs un saprotams tonis- kas ir megaretums mūsu valodā! Nekādas čalošanas, bet arī ne Augstā Virtuve. Saprotama ideja, saprotamas autores. Tas viss saistīts ar kaut kādu TV projektu, bet nu man tas neko neizsaka.
Treškārt, labas, sezonālas, saprotamas receptes- taču bez pārmērīgas vienkāršības- gana iespēju pamēģināt ko jaunu un arī uzzināt ko jaunu.
Ceturtkārt, man ļoti patika proporcija starp receptēm un pārējo tekstu. Ir ko palasīt, ir ko gatavot.
Saturs ir daudzveidīgs- veselīgais un svētkiem un draugiem un vienkārši vakariņām.
Un, visbeidzot, skaistās un garšīgās bildes ilustrē tieši to, kas rakstīts.
Ļoti ceru, ka meitenēm ies labi un žurnāls ir uz palikšanu!
Foto no tīmekļa.