sestdiena, 2015. gada 14. februāris

asā vistas-kukurūzas zupa

Var arī netasīt asu, jo tas ir viegli regulējams jautajums, taču, manuprāt, vistas zupai (es neesmu fane, o nē!) asums nāk par labu.
Vajag (2 l katlam):
1 vistas krūtiņa
2-3 burkāni
3 kartupeļi
1 kārba konservētas kukurūzas
asā čili mērce
1 l buljona*
2 sīpoli
pētersīļi, zaļie loki
*nu ko, te jau jāraksta patiesība... Ja, protams- izvariet vistas buljonu. Vai izņemiet no saldētavas savlaicīgi sasaldēto. Vai arī- 1 biokubiņš, jā.
Gatavošana:
Vistas krūtiņai noņemt visu lieko, sagriezt ļoti mazos kubiņos (mazāk par centimetru). Burkānus nomizot, sarīvēt ar korejiešu rīvi. Vai sagriezt vēl mazākos kubiņos, nekā vistu. Kartupeļus nomizot, sagriezt mazos kubiņos. Kukurūzas kārbu atvērt, notecināt. Zaļumus sakapāt, nolikt malā līdz pasniegšanai. Sīpolus sīki sagriezt.

Katlā uzkarsēt litru buljona (vai arī ieliet verdošu ūdeni (litru) un izšķīdināt to bio-kubiņu), piebērt sīpolus, burkānus, vistu. Vārīt 5 minūtes. Piebērt kartupeļus, kukurūzu, pielikt sāli un aso mērci- cik vēlaties, es mazu TK, arī kādu ĒK sakapātu pētersīļu. Vārīt, kamēr kartupeli gatavi. Šķīvī piebērt zaļumus.