sestdiena, 2015. gada 18. jūlijs

krāsnī cepti kāposti

gan redzēti internetā, gan ēsti ciemos, taču katru reizi aizmirstu par šādu opciju. Beidzot saņēmos un tagad brīnos- kāpēc ne agrāk? Tik garšīgi sanāk!
Vajag:
jauno kāpostu galvu
olīveļļa
sāls, pipari
nigella (man) vai sezams vai ķimenes vai kumīns
Gatavošana:
Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 180 C.
Kāpostam noņemt ārējās biezās/apvītušās lapas. Sagriezt lielās šķēlēs, kā arbūzu (vēl biezākās, nekā manā fotogrāfijā). Likt uz cepamā papīra, pārkaisīt, apslacīt ar eļļu. Cept kādas 15 minūtes, līdz zeltainai krāsai. Aplikt otrādi katru gabalu, cept vēl 15 minutes.

4 komentāri:

  1. Paldies.. izskatas interesanti... bus japamegina:)

    AtbildētDzēst
  2. Nez, vai sanāktu labi arī ar sarkano kāpostu? Mājās uzradusies viena galviņa, un nezinu īsti, ko iesākt.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Baidos ieteikt, sarkanie ir sīkstāki, esmu saskārusies tikai ar saiutēshanu ar garshvielām... Bet ja ir samēra jauns, varbūt var riskēt. Iespējams, pirmās minūtes 10 vajadzētu ar foliju pārklāt?

      Dzēst