pirmdiena, 2014. gada 1. septembris

brokoļu-biezpiena sacepums (tvaicēts)

vispār jau tas nav sacepums, jo tas netiek cepts, bet tvaicēts. "Tvaicētais sacepums" izskatās dīvaini, nezinu kā nosaukt. Bet nu nosaukums nav galvenais, galvenais ir tas, ka tas ir mans jaunais favorīts. Kaut kas absolūti izcils, kaut gan to negaidīju no sastavdaļu saraksta vai receptes izklāsta. Bet sanāca tik garšīgi!!
Recepte no laperla-foto.livejournal.com
Vajag (2 nelielām porcijām):
200 g biezpiena
135 g saldētu brokoļu, atkausēt un ar roku nospiest lieko ūdeni
2 olas
sāls, pipari
Gatavošana:
Ar dakšu sakult olas ar sali un pipariem. Atkausētos brokoļus sīki sagriezt. Pielikt pie olām biezpienu un brokoļus, rūpīgi samaisīt. Likt cepšanai piemērotā trausiņā, likt tvaicēšanas ierīcē, lai kāda tā jums būtu (man- tāda), tvaicēt 25 minūtes.
Iespaidi: jūsmīgi. Sulīgs, viegls, ar mājās sietā siera garšu. Un tik elementāri!!