otrdiena, 2014. gada 29. jūlijs

neveiksmīgo persiku glābšanas deserti

diemžēl kategoriski nepiederu pie tiem, kuri priecājas par notiekošo karstumu un aizrautīgi apspriež nākamnedēļ gaidāmo apokalipsi. Man riebjas, esmu neproduktīva, nevaru ne strādāt, ne zīmēt, ne domāt un atjēdzos tikai vēlu vakarā, ielienot Daugavā (jo, paldies Rīgas satiksmei, 5.trolejbuss ir izcili kondicionēts). 
Līdz ar to neko negatavoju un ēdu siermaizes un arbūzu.
Bet nu dažreiz vēl kaut kas gadās. Piemēram- nopirkt neveiksmīgus persikus. Tas nav retums- man personīgi tieši persiki gandrīz vienmēr gadās neveiksmīgi:)) Un šie nebija izņēmums. Bet nu prāta aptumsumā biju tos iepirkusi padaudz un mest ārā- nu nē.
Līdz ar to, ka Rimi ir liels tīkls, persiki tur pašlaik maksā 99 centus un visi, kas tos nopirks, ēst nevarēs- varbūt kādam noderēs.
Pirmkārt, var izvārīt burvīgu ievārījumu- nomizot, sagriezt persikus kubiņos un izvārīt ar ievārījuma cukuru un rozmarīnu.
Otrkārt, persiku saldējums un persiku sorbets ar jogurtu
Un, treškārt, tas, kā izmanoju tos šoreiz. Bet brīdinu- ja ir pavisam briesmīgi persiki gadījušies- labāk vāriet to zapti ar rozmarīnu, svaigā veidā samalšana ne vienmēr paglābj.
Persiku-vaniļas deserts ar mellenēm
Vajag:
persiki
vaniļas biezpiens/jogurts/krēms vai vienkārši biezpiens, sablenderēts ar cukuru un nedaudz saldā krējuma
šķipsna garšvielu- kardamons, kanēlis, pipari 
mellenes
Gatavošana:
Nomizot, sablenderēt ar garšvielām aukstus persikus (nakts ledusskapī būs optimāla). Var pielikt TK cukura.
Un tad likt kārtās persiku biezeni, vaniļas krēmu, mellenes.