svētdiena, 2014. gada 6. jūlijs

lielie karija rīsi ar vistas bumbiņām

tiešām ievērojams daudzums- 5-6 palielas porcijas sanak no šāda daudzuma. Gatavošana ātra un vienkārša, ēdiens necik necieš no atsildīšanas nākamajā diena:)
Vajag lielu, dziļu pannu ar vāku.
Vajag:
500 g vistas filejas, sagriezt dažās daļās
3 sīpoli, 2 no tiem sīki sagriezt
1 gl basmati rīsu
2 TK karija pulvera
liela sauja zaļo zirnīšu
liela sauja svaigu cūku pupu
liela sauja Indijas riekstu
2 ĒK eļļas
sals, pipari
*ūdens vietā var izmantot buljonu
Gatavošana:
1. Blenderī likt fileju ar 1 sīpolu, samalt līdz maltās gaļas konsistencei. Savelt frikadeļu lieluma bumbiņas.
2. Pannā uzkarsēt 1 ĒK eļļas, apcept vistas bumbiņas, kamer glīti zeltainas. Izņemt. Pannu noslaucīt ar papīra dvieli.
3. Ieliet pannā otru ĒK eļļas, uz lēnas uguns apcept 2 sagrieztos sīpolus kopā ar kariju- kamēr sīpoli caurspīdīgi. Pa to laiku noskalot rīsus caurdurī. Rīsus pielikt pie sīpoliem, apmaisīt, pakarsēt pusminūti.
4. Uz rīsiem salikt gaļas bumbiņas, uzbērt zirņus, pupas, riekstus, pielikt sāli un piparus, pieliet 2 glāzes verdoša ūdens vai buljona, uzlikt vāku, vārīt uz mazas uguns tik ilgi, cik teikts konkrēto basmati instrukcijā (parasti 10-12 min.)
Gatavs!
Komentāri: iesaku neekonomēt uz basmati un nekādā gadījumā nepārsniegt vārīšanas ilgumu, labāk izslēgt minūti-divas pirms beigām, savādāk būs rīsu putra!