sestdiena, 2014. gada 17. maijs

biezpiena bizītes

Tās ir maksimāli vienkārši gatavojamas smalkmaizītes no ļoti ikdienišķām sastāvdaļām.
Man patika, ka nav rauga un process ļoti ātrs.
Recepte no cookschool.ru, Liza.
Vajag:
400 g kviešu miltu (var arī pilngraudu, bet nu sijātos, smalkos)
100 g cukura 
3 TK cepamā pulvera
125 g biezpiena
1 ola
80 ml piena
80 ml eļļas (maksimāli neitrālas- vīnogu kauliņu, var aizvietot ar analoģisku daudzumu izkausēta sviesta)
vaniļa
kanēļa un cukura maisījums vai sezama sēkliņas pārkaisīšanai
vienu reizi pieliku lielu sauju samaltu riekstu un rozīņu
Gatavošana:
Ieslēgt cepeškrāsni, 200 C.
Izsijāt miltus, sajaukt ar cepamo pulveri un vaniļu*
Olas baltumu saberzt ar cukuru, tad pielikt birzpienu, eļļu, pienu, kārtīgi samaisīt.
Pievienot miltus, samīcīt viendabīgu mīklu (tai jābūt ļoti mīkstai, lai tik pie rokām stipri nelīp).
Sadalīt mīklu 6-7 daļās, katru no tām- vēl 3. Izveidot apaļas strēmeles, sapīt bizītes.
Likt uz plāts ar cepamo papīru.
Olas dzeltenumu sajaukt ar 1 ĒK piena, pārziest maizītes, pārkaisīt ar sezama sēkliņām vai (kā man) cukura un kanēļa maisījumu.
Cept 20 minūtes**
Komentāri:
*ja vaniļa ir cukura vai pulvera veidā- likt pie miltiem, ja ekstrakta vai esences veidā- pie olām
**ļoti atkarīgs no cepeškrāsns, man ir elektriskā ar konvekciju, cepu 15-20 minūtes, taču 180 C.
Iespaidi: jaukas, saldas,garšīgākas siltas, pēc konsistences atgādina skones.
Otro reizi man bija slinkums pīt bizes, savēlu bumbiņas un saplacināju.
Mīklu var atstāt ledusskapī uz nākamo dienu, tātad bez lielām pūlēm var dabūt siltas maizītes brīvdienas rītā.
Te maizītēm pievienotas rozīnes, kaltētas dzērvenes un rieksti-