svētdiena, 2013. gada 19. maijs

smūzijs 18, dārzeņu-biezpiena

Es bieži ēdu biezpienu ar gurķiem un tomātiem, man šāda kombinācija ir tik pat ierasta, kā saldās variācijas ar biezpienu- taču vienu reizi cilvēks manā klātbūtnē brīnījās par šādu ēdienu. Tātad- smūzijam ir tiesības pastāvēt un tikt publicētam:) Jo tie paši samaltie salāti vien ir.
Vajag:
6 ķirštomāti
2 īsie gurķi, nomizot
daži zariņi zaļumu (baziliku blenderis samals, dilles un pētersīļus vajadzētu iepriekš sasmalcināt
2 pilnas ĒK biezpiena
2/3 gl kefīra
šķipsna sāls
1 ĒK maltu linsēklu (pieliku pēc fotografēšanas, jau krēsla, brūns dzēriens sanaktu pārāk biedējošs)
2 ledus gabali
Gatavošana: rūpīgi sablenderēt.
Iespaidi: man vairak patīk salāti, bet nu patīkamas vakariņas karstai dienai.

biezpiena pudiņš ar melnplūmēm

Nu ja, it kā sacepums, taču tā struktūra ir tik gaisīga, ka lai ir pudiņš. Brīdinu uzreiz- ar biezpienu nesanāks. Būs parasts sacepums- garšīgs, blīvs, taču ne tāds. Šī recepte stāvēja manā ieceru mapē, taču tajā ir skaidri teikts- sanāks ar biezpiena pastu no tūbas, nesanāks ar biezpienu.
Un te, kā zināms visiem, kas lasīja manu blogu pēdējā mēneša laikā, manā dzīve ienāca rahka:)) Un līdz ar to- šis pudiņš. Kuram piemīt mana vismīļākā īpašība- to var pagatavot (mīklu) vakarā, cept no rīta.
Recepte- Tata, cookshool.ru.
Vajag:
250 g trekna biezpiena
500 g biezpiena masas no tūbas (man- vājpiena rahka)
2 olas
vaniļas cukurs vai vaniļa (paciņa cukura vai daži pilieni esences vai nedaudz ekstrakta)
150 g krējuma
5 ĒK cukura (autorei- 3, bet nu man liekas, tas nav nopietni:)
1/2 gl mannas
melnplūmes (mīkstas; man bija 15 lielas 20 cm apaļai pannai)*
Gatavošana:
Nedaudz sakult olas. Pielikt vaniļu, cukuru, biezpienu. Apmaisīt, pielikt biezpiena masu un mannu.
Sakarsēt cepeškrāsni līdz 180 C.
Cepamo formu ieziest ar pāris pilieniem eļļas.
Kārtot uz pannas melnplūmes. Akurāti uzlikt mīklu, izlīdzināt. Pārziest ar krējumu, pārkaisīt ar cukuru.
Cept no 40 min līdz stundai**. Griezt nedaudz atdzesētu.
Komentāri:
*ja tiek cepts uzreizi, melnplūmes labāk nedaudz pamērcēt. Ja mīklu atstāj uz nakti- nevajag, protams.
**ja atstāj uz nakti, jācep tikai 30 minūtes.
Iespaidi: ļoti garšīgs, gaisīgs, melnplūmes ideāli iederās.