otrdiena, 2013. gada 7. maijs

smūzijs 7, vasaras diētiskais

Vasarā tā būs tīrākā laime- kaut ko tādu dzert. Pavasarī arī labi:) Ledains, svaigs, viegls.
Vajag (1 liela porcija):
0.5 banāna
3 pilnu ĒK saldētu brūkleņu, neatkausēt
2 ĒK medus
4 ĒK saldētu mango gabalinu, neatkausēt
3 ĒK saldētu zemeņu, neatkausēt
nedaudz vairāk par 1/2 glāzi ledusauksta ūdens
Gatavošana:  visu rūpīgi sablenderēt.

kartupeļu-biezpiena sacepums/pīrāgs

Īstenībā, protams, sacepums, bet tik smuks un tik sen es neko tādu netaisīju- lai ir pīrāgs, ja neiebilstat.
Vajag:
1 kg kartupeļu (ziemas-proti, nomizojot paliek 750 gr)
4 olas
250 g vājpiena rahka biezpiena (vai cita vājpiena, samalta ar blenderi)
1/2 buntes diļļu (vēl par agru, bet man piemājas veikalā tirgo dilles no Gruzijas)
100 ml saldā krējuma (10%)
sāls, pipari,
sauja rīvēta siera (man- Džiugas)
Gatavošana: kartupeļus nomizot, sagriezt šķēlēs, izvārīt (apm.5-6 min), rūpīgi notecināt. Kamēr kartupeļi dziest, sakult ar dakšu olas ar biezpienu, saldo krējumu, pusi siera, sāli, pipariem, sakapātam dillēm.
Pievienot maisījumu kartupeļiem.
Likt 20 cm diametra viegli iesviestotā pannā, pārkaisīt ar pārējo sieru, cept 180 C kamēr skaisti zeltain-brūns.
Iespaidi: labs arī auksts, ņēmu uz darbu. Var, protams, nevis kartupeļus, bet puķkāpostus, brokoļus.
Pilnīgi mistiski, ka neatradu šeit savu iecienīto kabaču-vistas pīragu ar biezpienu, noteikti ielikšu, vēl jo vairāk esmu to ieplānojusi drīz gatavot.