sestdiena, 2013. gada 26. janvāris

ķiploku bagere

ne pārak veselīgi, taču garšīgi:)
Un ātri, ja vajag kaut ko pie vīna.
Vajag:
1 bageti (labu, garšīgu- var arī pilngraudu, bet nu labāk jau balto)
3-4 ķiploka daiviņas
sakapāti zaļumi- dilles, pētersīļi, jebkuri citi
rīvēts cietais siers- kādi 50 g
sāls, pipari
sviests (mīksts)- aptuveni 50 g
Gatavošana:
Bageti sagriezt biezās šķēlēs, neizgriežot pilnība cauri- lai atveras spraugas. Mīkstu sviestu sakult ar zaļumiem, sieru, izspiestu ķiploku, sāli, pipariem. Dāsni ieziest zaļumu sviestu bagetē, katrā spraugā, "aizvērt'" spraugas, satīt folijā. Šajā brīdī var sasaldēt un uzglabāt saldētava neparedzētai vajadzībai. Vai arī- likt 200 C cepeškrāsnī uz kādām 20 minūtēm.