svētdiena, 2012. gada 16. decembris

ingvera cepumi

šī ir vienkāršākā no man zināmajām ingvera cepumu receptēm- un ļoti, ļoti laba. Cepumi sanāk trausli, kraukšķīgi un smaržīgi. Gatavot tos ir patīkami un diezgan ātri.
Recepte ir J.Visockas, no vecās mājaslapas.
 
Vajag:
2 gl miltu
5 g cepama pulvera (1 TK)
2 lieli pirksti ingvera, sarīvēt (var arī vairāk)
1 TK kanēļa
5-6 krustnaliņas (es izmantoju 0,5 TK maltu)
100 g sviesta (mīksta)
1 gl cukura (man- gaišbrūnais, kā vienmēr)
1 ola
Gatavošana:
Sajaukt miltus ar cepamo pulveri, garšvielām.
Sakult (es to daru blenderī) sviestu ar cukuru un olu.
Sajaukt pirmo maisījumu ar otro un ingveru, samīcīt plastisku mīklu.
Izveltnēt, izgriezt vēlamās formas cepumus. Likt uz papīra uz plats. Cept 180 C 15-20 min.
Komentāri: pieskatiet cepot, ātri piedeg.

Un vēl es salieku termosā ingveru, citronu un gabaliņu kanēļa mizas, apleju ar verdošu ūdeni un tad var nemocīties slinkumā, kad gribi karstu tēju.