svētdiena, 2012. gada 30. septembris

Rudens pusdienas

kaut gan tādas man pārvērtās par konteineri, kurā ņemu ēdienu līdzi uz darbu, taču ir jau arī vakari, brīvdienas un vispār- ēdiens no konteinera noteikti ir labāks par ēdnīcā dabūjamo:) Es tā nojaušu, realitātē neesmu pārbaudījusi pāris gadus.
Baklažānu mērce pie griķiem
Vajag (2 porcijas):
pusaklažāns, sagriezt kubiņos*
1 burkāns, sarīvēt uz koriejiešu rīves
1 liels tomāts, sagriezt kubiņos
1 paprika, sagriezt kubiņos
1-2 ĒK tomātu mērces
1/2 ĒK eļļas
sakapāti pētersīļi, sāls, pipari, raudene
*(ja ir aizdomas, ka būs rūgts- nu, teiksim, nopirkāt vietējo- sagriezts dāsni jāpārkausa ar sāli, jāatstāj uz minūtēm 20 un tad jānoskalo)
Gatavošana:
Katliņā uzkarsēt eļļu, uz lēnas uguns pāris minūtes apcept burkānu**, pievienot baklažānu, apcept pusminūti, pieliet nedaudz (1/3 gl) karsta ūdens, pielikt visu pārējo, sautēt zem vāka, kamēr baklažāns gatavs- atkarībā no tā, vai vēlaties gabaliņus vai mērcveidīgāku masu (kā man), laiks atšķirsies. Jebkurā gadījumā no 15 līdz 30 min.
**šajā brīdī var likt arī sīpolu-ķiploku, taču man tas ir darba ēdiens, neliku.
Kapātās mīklas cepumi

Man tie bija sasaldēto kapātās mīklas atlikumu cepumi. Atsaldēju ledusskapī, sagriezu, cepu 200 C 10 minūtes. Atdzesēju, pārklāju ar glazūru. Glazūra- pāris pilienu citrona sulas pūdercukurā.