pirmdiena, 2012. gada 6. augusts

daži salāti ar puķkāpostiem

nav nekāds noslēpums, ka produktu smalcināšanas veids ieteikmē garšu. Un šis ir labs piemērs, jo savādāk smalcināti puķkāposti man ir samērā vienaldzīgi.
Pirms nedēļas dažas dienas no vietas vairākos blogos, kuriem sekoju, pazibēja dažādi salāti- auksti un silti- no rīvētiem puķkāpostiem. Tātad arī man vajag:))
Nekādas proporcijas un receptes neievēroju, te ir brīvs improvizācijas lauks.
Pirmais ir variācija par tabule salātiem, tikai kuskusa vietā- puķkāposti. Vienīgi piparmētras neliku.
Vajag: 
rīvēti uz rupjas rīves puķkāposti,
daudz (ļoti) zaļumu- pētersīļi, dilles, kinza, baziliks
sīki sagriezts tomāts vai/un gurķis
eļļa, sāls, pipar, nedaudz citrona sulas
Gatavošana: visu sajaukt.
Un tad vēl variācijas citu vakaru. Bērnam bija sīki sagriezta paprika, rīvēti puķkāposti, dilles, sāls-eļļa-pipari, man vēl plus tomāti, svaigi un marinēti gurķi. Garšīgi!