pirmdiena, 2012. gada 16. jūlijs

jūlija vakariņas 5

Pirmais ēdiens liekas pavisam triviāls, taču tas ir maldīgs iespaids. Mūsu mājās makaroni ir visbiežākais un iecienītākais ēdiens, taču gatavoju ar tiem kaut ko jaunu es samērā reti. Bet te man kļuva aktuāla nepieciešamība vienkārši, nedārgi un sātīgi pabarot 11gadīgus bērnus (tātad- vēl diezgan izvēlīgus un jau diezgan ēdelīgus). Un tad Reičelas Alenas grāmatā es atradu šo jauko receti, kura optimāli atbilst manām vajadzībām. Jā, ēdiens sanāk nekādā ziņā ne diētisks, taču to man arī nevajadzēja.Toties ērts, jo var sagatavot visu un tad tikai 20 minūtes cepšanai un garšojis visiem bērniem.
Makaronu sacepums ar sieru
Vajag (lielam daudzumam, 4-5 porcijas):
375 g  makaronu (sausā veidā; nelielus- piemēram, kā gliemežvāki)
300 ml netrekna (10%) saldā krējuma
125 ml dārzeņu vai vistas buljona (man, kā zināms, bio-kubiņi)
1 TK sinepju
350 g siera (receptē minēts grijērs, čederas, parmezāns, es lieku holandes un cieto Džiugu; vienam sieram vajag būt pikantam noteikti)
svaigi malti melnie pipari
Gatavošana:
1.Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 180 C.
2. Izvārīt makaronus kā teikts uz iepakojuma.
3. Katliņa uzvārīt buljonu ar saldo krējumu. Noņemt no uguns, pielikt sinepes, 3/4 siera (atstāt 1/4). Maisīt, kamēr siers izkusīs. Pielikt piparus (sālīt nav obligāti).
4. Likt makaronus cepšanas formā, pārliet ar izkausēto sieru, pārkaisīt ar pārpalikušo sieru.
5. Cept 15-20 min.
Iespaidi: ātri, ērti, garšīgi.
Nu un tad- tradicionālais vasaras deserts, smūzijs.
Melleņu smūzijs
 
Vajag (2 lieliem):
1 gl melleņu
0.5 gl jogurta bez piedevām
1.5 gl piena
1 ĒK medus
2 ĒK maltu auzu ar čia sēklām
Gatavošana: visu sablenderēt. Vai nu pielikt auzas un tad atstāt uz nakti, vai nu- nelikt un dzert uzreizi (otrajā gadījumā labāk mellenes iepriekš sasaldēt).