svētdiena, 2012. gada 24. jūnijs

Eton mess/Ītonas deserts

Man ļoti patika nosaukums- kaut kas pilnīgi reliģisks tajā ir, bet nu īstenībā vienkārši "Ītonas maisījums", kurš radies Ītonas koledžā vēl 19.gadsimtā kaut kādā saistībā ar kriketa spēli. To gatavo ar dažādām ogām un mūslaikos arī ar dažādiem piena produktiem (saldo krējumu, maskarponi, svaigo sieru, grieķu jogurtu u.t.t.), bet klasiskais variants ir zemenes ar putkrējumu un meringiem (-ām?). Man bija maskarpones siers un bezē (kaut gan tas, ko Staburadze ražo kā bezē ar riekstiem, manuprāt, vairāk atbilst mering...am?, jo ir staipīgs iekšā- ļoti garšīgs)
Vajag:
puskārbiņu maskarpones (100 g)
50 g bezpiedevu jogurta
1 ĒK pūdercukura var sīrupa
zemenes- 200-300 g
daži bezē cepumi (man- viens Staburadzes bezē ar riekstiem)
ĒK vaniļas ekstrakta vai pāris pilienu esences 
Gatavošana: 
Nedaudz samīcīt ar rokām zemenes. Sakult kopā maskarponi, pūdercukuru, jogurtu, ekstraktu. Likt visu uz trauka pārmijus, pārkaisīt ar salauztu bezē. Var arī likt individuālos deserta traukos.
Iespaidi: ideālais vasaras deserts. Zibenīgi ātrs un ļoti garšīgs.