sestdiena, 2012. gada 23. jūnijs

pēcjāņu putra

Man Līgo svētki jau nosvinēti- aizvakar naktī, Turaidā- beidzot sapratu šo svētku vērtību, būtību un man piemērotu veidu svinēt. Un šo sajūtu negribu sabojāt ar braucienu uz vasarnīcu, kur viss ciemats masveidā apdzersies šlāgeru un šašliku pavadījumā. Tāpēc pastaigāju pa absolūti tukšu pilsētu, nopirku peonijas un zemenes (cepu tāāādu kūku! spriežot pēc smaržas no virtuves) un klausos/skatos...hm, nu pārsvarā jau Morisiju, kaut gan tas ne visai atbilst:)) Bet man ir ledusskapī pudele "Valmiermuižas", neesmu kaut kāda marģināle!
O, tagad manā plejlistē pienāca kārta dīvainam viesim- Tomam Džonsam karalienes jubilejas koncertā:) Man patika! Viņš ir tik cienījams, kaut gan smieklīgi līdzīgs Morganam Frīmenam. Turklāt man viņš vispār patīk ar savu graujošo humora sajūtu- ja esat redzējuši Bārtona filmas "Mars attacks" pēdējās minūtes:))
Atšķirībā no Makartnija, viņš arī gadu gaitā nav zaudējis necik no balss.
Endžoj!


Bet vispār es taisījos par ēdienu:)
Pēc svētku pārmērībām ļoti noderīga būs nakts putra ar zemenēm.
Vajag (minētās proporcijas ir paredzētas 1 burciņai no džema "Bonne maman"- aptuveni 300 ml, es domāju):
1/4 gl auzu
1/3 gl piena
1/4 gl grieķu jogurta
2 TK zemeņu vai aprikožu džema (protams, daudzums variabls)
1/4 gl zemeņu
1 TK čia sēklu
Gatavošana: visu sajaukt kaut kādā traukā, likt burkā un uz nakti- ledusskapī.