Tātad- man nav nekā, ko parādīt, taču man ir draudzene Zviedrijā, kuru interesē iespēja nopublicēt kādu recepti blogā. Un es ar prieku dodu viņai šo iespēju. Tatad- Ieva un dažas viņas pārbaudītās un par labām atzītās receptes.
Un šo te es gatavošu uzreizi, kā tikai atgriezīšos Rīgā uz pāris dienām.Un recepti Ieviņa uzrakstīja pēc manas shēmas:) Tālākais teksts un bildes- Ievas, es tik iekopēju:)
Zilā siera un bumbieru pīrāgs
Silti iesaku – māja
smaržo pasakaini, acīm prieks, ciemiņi priecīgi. Vislabāk kā kronis zviedru
galdam. Receptes avots šeit
Vajag:
125 g sviesta
1 glāzi miltu
2 ĒK auksta
ūdens
Pildījumam:
3 olas
200 ml saldā
krējuma (ar 35% tauku saturu)
100 ml piena
½ TK sāls
1/4 TK piparu
2 cietas
šķirnes bumbierus
140 g zilā
siera
Pus sauja
ciedru riekstu, ja gribās
⃰ 1 glāze = 250ml
Gatavošana:
Sajauc sviestu
un miltus, lai izveidojas graudaina masa (visātrāk sajaukt ir tādās blendera
tipa dzirnaviņās). Pieliek ūdeni un aši samīca mīklā.
Mīklu iemīca
cepamajā formā, ar dakšu sabaksta, apsedz ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī
uz 30 min. atpūsties.
Uzsilda
cepeškrāsni uz 200 C. Sakuļ olas ar saldo krējumu, pienu, sāli un pipariem.
Izņem no
ledusskapja pīrāga pamatu, noņem pārtikas plēvi un 10 min. pacep.
Nomizo
bumbierus, izgriež serdes un sagriež paplānās daiviņās. Sarīvē zilo sieru.
Tad pīrāga
pamatu pilda ar sarīvēto sieru un bumbieriem, tā, lai arī zem bumbieriem būtu
drusku siera. Ja kārojas, pārkaisa ar ciedru riekstiem.
Uzlej pīrāgam
olu maisījumu, uzkaisa vēl drusku piparus, smukumam.
Cep cepeškrāsns
viducī aptuveni 35-40 min.
Komentāri un iespaidi:
Īsts svētku
pīrāgs, sāļš un gards, ļoti labs arī atdzisis. Visas garšas tik labi saskan.
Vislabāk pasniegt cepšanas dienā, jo ledusskapī bumbieri pa nakti var pamainīt
krāsu (ar garšu viss kārtībā).