otrdiena, 2012. gada 24. aprīlis

tomātu lēcas ar svaigo sieru

Uz darbu ņemamais ēdiens. Tātad- bez ķiplokiem un tāds, kas normāli garšo arī vēss.
Esmu jau inficējusi pāris kolēģus ar nevēlēšanos ēst ēdnīcā, taču man tas ir sasniedzis tādu stadiju, kad nedaru to nekādos apstākļos. Un maksāju par to nepieciešamību pārāk daudz plānot. Dažas nedēļas gan padodas labas- aizvakar iztaisīju milzumdaudz humusa un tagad visu nedēļu var ēst pitas ar humusu un kādus zaļumus. Vai arī šīs lēcas- gatavoju tās vairākas dienas no vietas (esmu pilnīgi vienaldzīga pret lielu daudzveidību darba dienās).
Vajag:
kārba konservētu smalcinātu tomātu bez mizas
sarkanās lēcas (daudzums atkarīgs no vēlamā biezuma)- aptuveni pusglāze
sāls, pipari, laura lapas, kaltēta paprika
sauja saldētu zirnīšu
1 ĒK eļļas
sauja drupināta tejas siera vai panīra vai mocarellas (man- neizdevies (izjucis) panīrs ar sēklām)
Gatavošana:
Uzkarsēt eļļu, minūti apcept laura lapas, pievienot tomātus ar visu sulu, sāli, piparus, papriku, zirnīšus. Uzvārīt, piebert lēcas, vārīt kamēr gatavas (minūtes 10). Pie nepieciešamības pieliet nedaudz ūdens (buljona, tomātu sulas). Sieru pievienot vai nu katlā (panīrs vai tējas, man liekas, īpaši nekusīs) vai arī šķīvī.
Iespaidi: ļoti ātri, viegli olbaltumiem bagāti un garššigi. Un svaigas laura lapas ir tik smaržīgas!