sestdiena, 2012. gada 7. aprīlis

bulgura-pākšaugu salāti ar svaigo sieru

Vieni no maniem vismīļākajiem salātiem ir tādi, kuros ir gan putraimi, gan pākšaugi. Šie salāti ir ļoti funkcionāli ikdienā, jo tās ir pusdienas (vai vakariņas), taču konkrēti šie sanāca tik veiksmīgi, ka atkārtošu tos pēc pāris dienām svētku galdā.
Skaidrojums ir vienkāršs- labs līdzsvars starp neitrālām garšām (vairākumu) un pikantām.
Un arī struktūra tāda sarežģīta sanāca- tas man ļoti patika.
Vajag:
0.5 gl bulgura
6 tomātiņi-čeriji, pārgriezti uz pusēm
0.5 gl konservētu lēcu (vai vārītu turku zirņu)
0.3 gl diedzētu mung pupiņu
0.5 maza sarkanā sīpola, sagriezt smalkos pusgredzenos
4-5 Trikātas siera bumbiņas ar papriku
0.3 svaigas vai grilētas paprikas
pāris TK citrona sulas, pāris ĒK eļļas, sāls, pipari,
zaļumi no puszariņa rozmarīna; 8-10 lapiņas piparmētru

Gatavošana: Izvārīt bulguru līdz gatavībai, noskalot-notecināt (ja vēlaties siltus salātus- var neskalot vai skalot ar karstu ūdeni), sajaukt ar visu pārējo.