sestdiena, 2012. gada 25. februāris

pseidoindiešu briseles kāposti

ļoti politkorekts nosaukums sanāca, jā.
Tātad- pseido, jo tā ir mana variācija, nevis konkrēta recepte. Garšvielas visai parastas indiešu ēdienam- tātad indiešu.
Vajag:
250 g iepakojums briseles kāpostu, noņemt virslapas, nogriezt netīro kātiņu, pārgriezt uz pusēm.
1 paprika, strēmelēs
saldēti zaļie zirnīši, pāris saujas
pētersīļi
šķipsna asafetīdas, 1/2 TK kumīna, 1/2 TK kurkumas, sāls
1 ĒK gī sviesta vai eļļas
Gatavošana:
Katliņā izkausēt sviestu, likt garšvielas, cept pāris minūtes, likt briseles kāpostus, apcept minūti. Pielikt papriku, zirnīšus, pieliet 1/4-1/3 gl ūdens (var, protams, arī dārzeņu buljona), uzlikt vāku, sautēt uz mazas liesmas 15 minūtes.Pārkaisīt ar pētersīļiem.
Var ēst atsevišķi- ar maizi vai rīsiem, var sajaukt ar izvārītiem basmati rīsiem- arī ļoti garšīgi.