pirmdiena, 2012. gada 6. februāris

ļoti vienkārši un ķimenes

esmu apsēsta ar ķimenēm. Grauzdēju tās kādam ēdienam, reizi pēc reizes apēdu ar karoti no pannas:) Lieku tās uz un pie visa. Slinkums paskatīties kādā ajurvēdas grāmatā- kā trūkst, jo kāda starpība, faktiski.
Tātad- elementāri salāti- uz-darbu-līdzņemamie. Ļoti garšīgi.
Vajag:
vārītas, tvaicētas vai ceptas (labāk) bietes- sarīvēt uz rupjas rīves
sauja grauzdētu saulespuķu sēklu
TK grauzdētu ķimeņu
nedaudz citrona sulas
sāls, pipari, eļļa (man- negruzdētā sezama)
Gatavošana: visu sajaukt.
Un klāt- maize, cepta pēc šīs receptes, taču kefīra vietā nejauši nopirku pienu. Tātad- 100 g krējuma un pārējais šķidrums- piens. Vispār neesmu sajūsmā, labāk ar kefīru (rjaženku, paniņām). Pārmērīgi pliekana maize sanāca. Toties 90% no pilngraudu miltiem (pēdējā no viiem atklāju veikalu Grauda spēks-labs!). Nācās to pārziest ar Rimi svaigo sieru un dāsni pārkaisīt ar grauzdētām ķimenēm:)