otrdiena, 2011. gada 27. decembris

bezrauga sēkliņu maize

divas reizes decembrī cepu ēšanai un uzdāvināju divās dāvanās sauso maisījumu.
Par to arī šodien.
Maize ir vienkārša, ātra un necik ne eksotiska.
Tai vajadzēs olu un eļļu, kas pārsvarā nav retums mājās un tad vēl skābpiena produktu, kuru vajadzēs nopirkt.
Vajag:
Sausais maisījums:
400 g miltu
80-100 g rupjo miltu, var arī daļu aizstāt ar klijām
liela sauja sēklu maisījuma (linsēklas, sezama, saulespuķu, ķirbja)
1 TK sāls
1 ĒK cukura
1 paciņa cepamā pulvera (man RUF, paredzētais 500 gramiem)
Apdeits 04.01.12. Aizvietoju pusi miltu (250 g ar rupjajiem kviešu-izcili)
Citi produkti:
1 ola
5 ĒK eļļas
500 ml paniņu vai rjaženkas
Gatavošana:
Rūpīgi sajaukt visu paredzēto sausajam maisījumam. Šajā posmā var bērt papīra kulē, siet banti, pierakstīt un piesiet klāt recepti.
Traukā sajaukt "citus produktus". Piebērt sauso maisījumu, samaisīt tik tālu, lai nav sausu fragmentu. Sanāk mīksta, lipīga mīkla, kā keksiem. Likt iesviestotā keksa vai maizes formā (lielā, ap 25 cm garā), sadurstīt (ar slapju pirkstu:)). Likt uzkarsētā līdz 200 C krāsnī. Cept 35 min, pārbaudīt ar iesmu. Ja paliek par agru zeltaina- pārklāt ar foliju.
Karstu pārziest ar sviestu vai eļļu, atdzesēt uz restes.