trešdiena, 2011. gada 19. oktobris

biezpienmaize

ļoti vienkārši pagatavojama, ja jums saldētavā ir tas, kas ir man- smilšu mīkla. Precīzāk- kas man bija. Jo šī bija pēdējā porcija.
Vajag (20 cm diametra pannai):
aptuveni 300 g smilšu mīklas
400 g biezpiena
2 olas
2 pilnas ĒK kukurūzas cietes
cukurs- nu, pēc garšas, man kādas 5 ĒK
vanilas esence, cukurs vai ekstrakts
Gatavošana: 
Ledusskapī atkausēt mīklu. Likt to pannā, izveidot pamatu un augstas malas, sadurt ar dakšu, cept uzkarsētā līdz 200 C krāsnī 10 minūtes.
Pa to laiku rūpīgi sakult visu pārējo.
Izliet formā, samazināt temperatūru līdz 180 C, cept vēl 30-40 minūtes. Atdzesēt minutes 5, izņemt no pannas, atdzesēt vēl 15 minūtes.