ceturtdiena, 2011. gada 11. augusts

kabaču pankūkas

pirmo reizi dzīvē cepu- ko līdz šim darīju, nav skaidrs. Saprotu, ka recepte ir analoģiska mannas putras receptei (kaut gan, piemēram, es vāru savu personīgo, no auzu un mannas maisījuma...:)), taču ja nu vēl kāds to nedara ar aizvērtām acīm.
Vajag:
450 g sarīvēta skaidiņās kabača (protams, bez mizas, sēklām)
2 mazas olas
1 sīpols
pusbunte diļļu, pusbunte pētersīļu- sakapāt
1 sīpols, sakapāt
2-3 daiviņas ķiploka, sakapāt
40 g mannas
sāls, pipari, svaigs rīvēts muskatrieksts
Gatavošana:
Kabaci notecināt- marlē vai sietā, sajaukt ar visu pārējo, atstāt uz stundu. Ja mīkla par šķidru, var pielikt pāris karotes miltu. Cept pankūkas uz vidējas uguns, vīnogu kauliņu eļļā. Ja nav slinkums, izcept.as kārtot uz papīra dvieļiem, tad pārlikt uz šķīvja.
Iespaidi: protams, ka ļoti garšīgas, sulīgas un smaržīgas.