ceturtdiena, 2011. gada 7. jūlijs

persiku kūkas

Recepte- С.Стаммерс "Печем без яиц"
Vajag:
50 g mīksta sviesta
100 g cukura
1 ĒK kukurūzas cietes, izšķīdināt 2 ĒK ūdens
150 g miltu
3 TK cepamā pulvera
240 ml (glāze) kubiņos sagriezta persika un nedaudz sulas
Pārkaisīšanai:
50 g sviesta, 50 g cukura, 1/4 TK kanēļa, 1/4 TK muskatrieksta, 100 g auzu pārslu
Gatavošana:
1. Pārkaisīšanai domāto sviestu katliņā saberzt ar cukuru un garšvielām. Uzkarsēt, uzvārīt, uzreizi noņemt no uguns un pievienot auzu pārslas.
2.Traukā sajaukt sviestu ar cukuru, pievienot cieti, iesijāt miltus, cepamo pulveri, sakult ar dakšu. Pievienot persikus. Ja mīkla pārāk bieza, pievienot nedaudz sulas.
3. Likt mīklu 20x30 cm cepamajā traukā, kas iesviestots un pārkaisīts ar miltiem. Virsū likt pārkaisīšanai domāto misījumu. Cept 35 minūtes 180 grādos. Atdzesēt pusstundu. Sagriezt kvadrātos un pa vienam izņemt no veidnes.
Komentāri: ļoti ātri, vienkārši. Garšīgi ar saldējumu.