sestdiena, 2011. gada 7. maijs

Ķiploku pupiņas ar garšaugiem

Manam bērnam prieki- veikalā uzradušies jaunie ķiploki- tie gan ir no Ēģiptes, taču mani tas tomēr mazāk mulsina, nekā ķīniešu- Ēģiptē maija raža liekas pašsaprotama. Ķiploki ir lieli, sulīgi un smaržīgi. Lieku tos pie visiem ēdieniem, kur tikai iespējams:)
Šīs pupiņas ir ļoti, ļoti vienkāršs ēdiens un to noslēpums ir tikai lielā ķiploku daudzumā.
Vajag:
vārītas baltās pupiņas (aptuveni 2 glāzes, proti 1 gl pirms vārīšanas. Protams var arī konservētās)
2-3 burkāni, sagriezti sīkos kubiņos
1 paprika, sagriezta sīkos kubiņos
pusgalviņa ķiploku, nomizoti, sakapāti
4-5 ĒK tomātu pastas bez jebkādām piedevām
malta saldā paprika (liela TK), malta asā paprika (liela šķipsna), sāls
sakapāti zaļumi- pētersīļi, timiāns, rozmarīns, baziliks, piparmētras- kopā 2-3 ĒK
1 ĒK eļļas
Gatavošana:
Katlā uzkarsēt eļļu, viegli apcept ķiplokus, pievienot tomātu pastu un pusglāzi ūdens. Piebērt burkānus, papriku, maltu papriku. Sautēt zem vāka 20 minūtes. Pievienot pupiņas, sāli, sautēt vēl kādas 10 minūtes. Pārkaisīt ar zaļumiem, atstāt zem vāka uz dažām minūtēm. Gatavs.
Komentāri: Viegls, ātrs un garšīgs sautējums. Jo vairāk zaļumu, jo labāks.