sestdiena, 2011. gada 26. marts

zaļie salāti ar ceptu sieru (5/5)

Recepte (ideja) no www.i-lara.livejournal.com .Oriģinālā salāti tiek gatavoti ar ceptu čederu, es cepu parastu puscieto sieru.
Vajag:
salātu lapas (maisījums), var arī dilles, pētersīļus, avokado
eļļa, citrona sula. sāls, pipari
ola
siers, sagriezts centimetru lielos kubiņos
panējamie sausiņi (man- no kviešu-rudzu ķimeņu maizes, tāpēc tik tumši)
eļļa cepšanai
Gatavošana:
Lapas nomazgāt, saplēst, likt traukā, pievienot sāli-piparus-citrona sulu-eļļu.
Sieru iemērkt saputotā olā, tad apviļāt sausiņos, atkal iemērkt un atkal rūpīgi apviļāt. Dubultais panējums vajdzīgs, lai siers neiztecētu. Uzreizi apcept uzkarsētā eļļā (es cepu aptuveni minūti), likt uz salātiem un ēst.
Komentāri: diez cik diētiski, protams, nav, taču dažreiz var:) Ļoti garšīgi, ļoti. Kaut gan panēšanas procesu es nekādā ziņā nesauktu par jauku:)