pirmdiena, 2011. gada 28. februāris

Šoroba Adas (jordāniešu lēcu zupa) (3/5)

Vienkāršāku un garšīgāku zupu man grūti iedomāties. Dažas neeksotiskas sastāvdaļas, minimums kustību un laika. Rezultāts- burvīgs.
Recepte no elena-fialka.livejournal- mana vismīļākā žurnāla par Tuvo Austrumu ēdienu.

Vajag:
200 g oranžo lēcu
1 l ūdens (receptē- 1.5, taču tas, man liekas, ir par daudz)
1 sīpols
3 daiviņas ķiploka
200 g konservētu tomātu kubiņos (man- saldētie svaigie)
2 ĒK gī sviesta (vai augu eļļas)
bunte kinzas zaļumu
0.5 TK kurkumas
2 kardamona kapsulas*
2 laura lapas
sāls
*kardamons bija izbeidzies. Un vēl klāt pieliku 0.5 TK kumīna, kā jau pie visiem pākšaugiem.
Gatavošana:
Lēcas izskalot, sīpolus un ķiplokus sīki sasmalcināt. Sviestā apcept sīpolus, ķiplokus kādu minūti. Tad pievienot garšvielas, lēcas, cept kopā 5 minūtes. Pieliet verdošu ūdeni. Kad sāks vārīties, pievienot tomātus un vārīt līdz lēcu gatavībai (aptuveni 10 min.). pasālīt, pārkaisīt ar sasmalcinātu kinzu.
Klāt pie zupas var ēst apceptu olīveļļā pitas maizi un aso citronu mērci (2 citronu sula+1 zaļāis čili+sāls).
Komentāri: zupa, kurā nav nekā lieka. Pitas maizi necepu, toties apguvu jaunus ātros plāceņus līdzīgus indiešu naan maizei- izcili! Noteikti vajag pie šīs zupas kaut ko tādu- pitu, plāceņus.