sestdiena, 2011. gada 19. februāris

zaļo lēcu, burkānu un tomātu zupa (1/5)

mani pārņēmusi anabioze. Kā jau parasti ziemas beigās, vēlme palikusi viena- saritināties kaut kur zem pleda, var pat bez grāmatas. Nu, organisma vēlmes es respektēju, taču vēlme šī ir tik visaptveroša, ka traucē daudzās jomās. Protams, skārusi arī ēst gatavošanu. Pēc nedēļas, pavadītas ar Rimi picām, sapratu, ka tas tikai vairo pagrimuma sajūtu (protams, personīgi man, nevis visai cilvēcei, jo šī joma man nav vieladzīga). Nekādos kulinārajos flešmobos nepiedalos, tāpēc rīkošu konkursus pati savā sabiedrībā:) Tātad, cīņai ar saldētām picām un iznīcību. Februārī (apdeits: nepadomāju par datumu, no februāra nedēļa vien palikusi. Nu, līdz 06.03.) pagatavot 5 jaunas zupas un 5 šokolādi saturošus ēdienus.  
Un vispār- es vakar saņēmu pirmos šogad pavasara ziedus.
Zaļo lēcu, burkānu un tomātu zupa
Vajag:
4 lielas saujas zaļo lēcu, iemērkt uz dažām stundām vai nakti
2 nelieli sīpoli, smalki sakapāt
4-5 palieli burkāni, nomizot, sagriezt ne pārāk sīki
400 g tomātu bez mizas, sagrieztu
0.5 l dārzeņu buljona
1 TK sinepju sēklu
0.5 TK kurkumas
1/3 TK kaijenas piparu
0.5 TK koriandra sēklu
šķipsna asafetīdas
1 ĒK eļļas
1/2 TK sāls
Gatavošana:
Katliņā uz lēnas uguns sakarsēt eļļi, likt visas garšvielas. Kad sēklas sāks sprakšķēt, likt burkānus un sīpolus. Pēc 5 minūtēm pievienot visu pārējo, vārīt aptuveni 15 mnūtes (kamēr lēcas gatavas, burkāni- gandrīz gatavi). Pasālīt. Var pievienot pētersīļu, korandra zaļumus.
Komentāri: ļoti laba zupa aukstumam- smaržīga, nedaudz asa un sildoša.