sestdiena, 2011. gada 22. janvāris

šokolādes-tējas kekss

Pēdējā laikā man nekā nesavācas mājās tāds izejvielu komplekts, lai varētu pagatavot kaut ko īpašu vai neikdienišķu vai jaunu. Un vispār esmu sezonāli ne pārāk aktīva šajā jomā.
Taču šī recepte neprasa neko īpašu, taču rezultāts ir ļoti pārliecinošs.
Recepte- Larisa, cookschool.ru, taču es veicu tajā nebūtiskas izmaiņas, saistītas ar pieejamiem izejvielām- receptē ir nesaldināta šokolāde, tādas man nav.
Vajag:
(tase=240 ml)
6 maisiņi vai 2 ĒK earl grey tējas (var parastu melnu vai aromtizētu- man bija plūmju-marzcipāna)
1 tase verdoša ūdens
100 g mīksla sviesta
3 olas
2 tases cukura (man- 1.5)
120 g nesaldas šokolādes (man- parasta rūgtā)- iz
2 tases miltu
1 TK sodas
1 TK cepamā pulvera
1/4 TK sāls
1/2 tases jogurta (man-krējums)
Gatavošana:
1. Ievārīt tēju 3-5 minūtes.
2. Sakult ar mikseri sviestu, cukuru, olas. Iekult šokolādi.
3. Pievienot miltus, sodu, cepamo pulveri, sāli, jogurtu un tēju. Likt iesviestotā gredzenveida cepamajā formā. 4. Cept 180 C ap 50 minūtēm, gatavību pārbaudīt ar iesmiņu. Gatavu pārkaisīt ar pūdercukuru.
Komentāri: šokolādi sarīvēju- man patīk, ka tas sīkus raibumiņus dod. Cepu nedaudz ilgāk. kekss ļoti garšīgs, ar intensīvu garšu un smaržu. Apaļas formas man nav, cepu garā šaurā ķieģelīša formā.