pirmdiena, 2010. gada 13. decembris

kāpostu ragū (ajurvēdisks)

Recepte- В.Лад, У.Лад "Аюрведическая кулинария"

Vajag:
viena vidēja kāpostgalva
2 ĒK gī sviesta (vai saflora eļļas- nezinu, kas tā ir)
0.5 TK melno sinepju seklu
0.5 TK kumīna sēklu
šķipsna asafetīdas
¼ TK kurkumas
½ sīki sakapāta zaļā čilī pipara
¼ TK sāls
Gatavošana:
Nomazgāt, sīki sagriezt kāpostu. Pannā ar biezu dibenu uzkarsēt sviestu, pievienot sinepju sēklas, kumīnu, asafetīdu, kurkumu, čili piparu. Apcept, kamēr sēklas sāks sprakšķēt. Tad pievienot kāpostus un sāli. Apmaisīt, uzlikt vāku. Sautēt uz mazas uguns apmēram 8-10 minūtes, kamēr kāposti kļūs mīksti, taču joprojām būs kraukšķīgi.
Komentāri: manai gaumei nedaudz par maz garšvielu, es palielināju kurkumas un sēklu daudzumu- sēklas liku apmēram divreiz vairāk, bet kurkumu-veselu TK.
Labs ēdiens, pat ņemot vērā, ka pret kāpostu esmu galīgi vienaldzīga.