pirmdiena, 2010. gada 22. novembris

cepts ķirbis ar tomātu salsu

Atkal ķirbis. Beidzot man apnika, taču recepte karājās pusmēnesi piesprausta pie ledusskapja un man bija sirdsapziņas pārmetumi:)
Recepte- i-lara.livejournal
Vajag:
2 sviesta ķirbjus (butternut)
2 ĒK olīveļļas (vai augu)
salsai:
8 mazos tomātiņus vai 2 parastos
2...zariņus? loku
1 mazs sarkanais sīpols
puse zaļā čilī pipara (ja garšo)
pa pusei dažādu krāsu paprikas
2 ķiploka daiviņas, saspiest
2 ĒK kinzas vai pētersīļu zaļumu
1 ĒK olīveļļas
1 ĒK citrona sulas
sāls, pipari
Gatavošana:

1. Gareniski pārgriezt ķirbjus uz pusēm, izņemt visu lieko, ieziest ar eļļu, likt ar griezumu uz leju uz pergamenta, cept 180 C pusstundu vai nedaudz vairāk (pārbaudīt ar dakšu)
2. Pa to laiku pagatavot salsu: sīki sagriezt visus dārzeņus, pievienot visu pārējo.
3. Izņemt ķirbi no krāsns, atdzesēt. Likt iekšā un pa virsu šaurai daļai salsu.
Īespaidi: man ļoti garšoja saldais-ceptais kopā ar svaigo-skābo. Labs kontrasts, garšīgi.