pirmdiena, 2010. gada 31. maijs

Krējuma-apelsīna mafini

Klasiska utilizācijas recepte:) Puspaka saldā krējuma dzīvoja ledusskapī, viens apelsīns ar noņemtu citām vajadzībām mizu, vientuļa sauja kaltēto ogu. Principā, šādā receptē krējumu var aizvietot ar kefīra pārpalikumiem, apelsīnu- ar pēdējo citronu vai pāris mandarīniem, miltu savstarpējai attiecībai arī nav lielas nozīmes. Sulīgo sviestaino mafinu nesanāks, bet tīri jauki un uz darbu ņememi gan. Šodien nopirku Maskarpones kārbiņu un papildināju ar krēmu.
Krējuma-apelsīna mafini
Vajag:
250 ml saldā krējuma (ja kas- puse bija 10%)
2 olas
pusglāze brūnā cukura
pusglāze kokosa skaidiņu
1 nomizots apelsīns, samalt
1 TK cepamā pulvera
nedaudz vairāk par pusglāzi kviešu miltu
nedaudz vairāk par pusglāzi rupjo kviešu miltu
liela sauja kaltētu dzērveņu
pusapelsīna miziņa, rīvēta
Gatavošana: sajaukt visas sausās sastāvdaļas, citā traukā- visas slapjās. Sajaukt kopā, ilgi nemaisīt. Ja mīkla par šķidru (konsistencei jābūt kā kunkuļainai mazo pankūciņu mīklai. Vai arī var ar biezu krējumu salīdzināt)
Cept 180 C ap pusstundu. Nu ja, ja ne silikonā- tad iepriekš, protams, iesviestot cepamos trauciņus.
Mafinus ļoti labi papildināja krēms- vienkārši sakults maskarpones siers ar pāris TK zemeņu vai jebkura cita ievārījuma.