sestdiena, 2010. gada 16. janvāris

Snickerdoodle-2

Avots: Hilaire Walden, "Cookies - irresistible biscuits, brownies and bars", Iris (cookschool.ru)
Vajag:
100 g sviesta
1 gl cukura
1 TK vaniļas (te man nav pierakstīts- kādas vaniļas? es liku ekstraktu, bet pusi no dauzdzuma)
2 olas
1/4 gl piena (vai jogurta)
ap 3 gl miltu
1 TK sodas (ja tiek izmantots piens- dzēst ar pāris pilieniem citrona sulas)
1/2 gl sīki sakapātu riekstu (man- valrieksti)
Pārkaisīšanai
3 ĒK cukura
1 ĒK kanēļa
Gatavošana: Saberzt mīkstu sviestu ar cukuru un olām, pievienot pārējos komponentus un samīcīt mīklu- tādu, lai neliptu pie galda un rokām. Sasildīt cepeškrāsni līdz 190 С. Noplēst no mīklas plūmes izmēra gabaliņus, veidot bumbiņu, apviļāt kanēļa un cukura maisījumā. Likt uz paplātes, nedaudz piespiežot (tikai lai neripotu). Cept 10 minūtes.
Iespaidi: ļoti garšīgi, varētu pat teikt- izcili. Nezinu, kādas autoru dzimtajā zemē ir plūmes, man sanāca milzu cepumi, bija jācep nedaudz ilgāk (kādas 15-17 min.). Skārda burkā pa nedēļu- nekādu izmaiņu garšā un struktūrā:)

sarma

Visa progresīvā cilvēce fotografē un publicē sarmu. Es arī negribu stāvēt malā:) Ziedoņdārzs. Kurš priecē visos gadalaikos un vispār ir glīts parks. Jo esmu lokālpatriote:)