svētdiena, 2010. gada 3. janvāris

Picas pamats

Avots- Lilia, cookschool.ru
Vajag:
Ieraugam:
1 gl silta ūdens (38-40 C)
2 ĒK sausā rauga
2 TK cukura
Mīklai:4 gl miltu
1 TK sāls
4 ĒK eļļas
1 ola
Gatavošana:Ierauga sastāvdaļas sajaukt, atstāt uz 15 min.
Pa to laiku sajaukt mīklas sastāvdaļas. Maisīt ar mikseri, pakāpeniski pievienojot ieraugu. Maisīt 5 minūtes (es mikseri neizmantoju, mīcu un stiepju ar rokām). Ielikt mīklu ieeļļotā traukā, pārklāt to ar pārtikas plēvi un atstāt siltā vietā uz kādām 40 min.
Atkal samīcīt, atstāt uz 10 min. Nedaudz samīcīt ar ieeļļotām rokām- gatavs! Izveltnēt, sadurt ar dakšu. Cept 220 C 5 minūtes.
Un tagad var rīkoties divējādi: 1) atdzesēt un sasaldēt. Kad rodas nepieciešamība- izvilkt, neatkausējot kraut virsū visu, ko vēlas un cept 220 C apmēram 7-10 minūtes. 2) izvilkt no cepeškrāsns, likt pildījumu un cept tālāk tās 7 minūtes.
Iespaidi:Minimālas pūles, kraukšķīga un neitrāla mīkla, kas var mēnešiem gaidīt saldētavā savu stundu. Mēs to vienmēr ēdam Jaunajā gadā- salieku uz milzu paplātes dažādu rīvētu sieru, zaļumus, gaļu-desu, sēnes, olīvas, tomātus, tomātu pastu, krējumu. Tad cilvēks pats liek, ko grib un pēc 7 minūtēm ēd savu picu!