sestdiena, 2009. gada 14. novembris

Redīsu-bumbieru salāti ar granātu

Avots- Ziuk, cookschool.ru
Vajag:
200 g redīsu
2 cietus bumbierus
nelielu spinātu bunti
nelielu parmezāna gabaliņš (nu, kādi 30 g)
2 ĒK olīvu eļļas
pusgranāta sēklas (man tasir par daudz, lieku uz pusi mazāk)
Gatavošana:Redīsus sagriezt šķēlītēs. Bumbierus nomizot, izņemt serdi, sagriezt plānās strēmelēs. Parmezānu sarīvēt un sajaukt ar eļļu. Spinātiem noraut kātus, lapas saplucināt, ielikt salātu traukā.Pievienot redīsus, bumbieri, siera aizdaru. Pārkaisīt ar granātu.Iespaidi: visādā ziņā viegli salāti. Un garšīgi. Es vēl ar pipariem pārkaisīju.

Sīrupa mafini ar plūmēm

Plūmes var izmantot saldētas, taču var aizvietot ar apelsīna filejas gabaliņu vai ogām vai bumbieri.
Vajag:1,5 TK irdinātāja
1 gl gaišā sīrupa
1 gl krējuma vai jebkura jogurta (nu, lai tikai garšu nav par daudz)
0,5 TK sāls
1 ola
2 gl miltu
var arī kādu esenci- vaniļas vai mandeļu- pāris pilienus
Gatavošana:
Miltus savienot ar sāli, irdinātāju. Citā traukā nedaudz sakult olu, pevienot sīrupu un krējumu vai jogurtu. Pakāpeniski pievienot miltu maisījumu. Ielikt masu ietaukotās keksu formiņās, katrā noslīcināt dažas ogas vai pusplūmi un cept apmēram 40 min 180 C.