pirmdiena, 2009. gada 9. novembris

Ķirbju zupa ar kariju

Avots- Jūlija Visocka

Vajag:
1 kg ķirbja
1 liels sīpols, sagriezt lielos gabalos
3 ĒK sviesta
1 ĒK olīveļļas
1 TL karija pulvera
100 ml saldā krējuma
sauja sīki sakapātu pētersīļu
1,5 l dārzeņu buljona vai karsta ūdens
jūras sāls
Gatavošana:
Nomizot ķirbi, sagriezt lielos gabalos. Lielā katlā uzkarsēt sviestu, pievienot olīveļļu (es nejaucu, iztiku ar olīveļļu). Pievienot sīpolus, sautēt, kamēr caurspīdīgi. Pievienot kariju un tad- ķirbi. Sautēt dažas minūtes, pieliet buljonu vai ūdeni- tik daudz, lai nosegtu ķirbi un vārīt, kamēr ķirbis gatavs. Tad ar blenderi pārvērst par biezeņzupu, pievienot saldo krējumu, uzkarsēt nevārot un uzreizi noņemt no uguns. Šķīvī zupai uzbērt pētersīļus un grauzdiņus (vai uzlikt tostus).
Iespaidi: nu ļoti piemērota mūsu rudenim zupa- smaržīga un skaista.