sestdiena, 2009. gada 31. oktobris

Helovīns

Nu, mēs sajaucām datumus:), nevienam nebija īstas skaidrības- kad. Vakarā sapratām savu kļūdu, bet nu bija par vēlu- bērns jau bija noskaņojies svētkiem. Un sveci ķirbī jau var arī šovakar vēlreiz iedegt:)

Apelsīnu smilšu cepumi "Ķirbjgalvas":)
Avots- www.bbcgoodfood.com , tulkojums-vispārīgs atstāstījums- mani
Vajag:
140 g istabas temperatūras sviesta
175 g miltu
1 vidēja apelsīna cedra, sīki sarīvēta
50 g pūdercukura
Pildījumam:
100 g maskarpones siera (izmantoju Kārumu vai Filadelfiju)
1 TK pūdercukura
25 g izkausētas melnās šokolādes
Glazūrai (nekad netaisu:))
50 g pūdercukura
apm.1 ĒK apelsīnu sulas
Gatavošana:
Ar koka karoti saputot sviestu, pievienot pūdercukuru, cedru, miltus. Samīcīt (neilgi!), savelt bumbu, ietīt plēvē, likt uz stundu ledusskapī.
Pildījumam sajaukt sieru ar šokolādi un pūdercukuru.
Glazūrai sajaukt pūderi ar sulu.
Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 160 C.
Izveltnēt mīklu līdz apm. 3 mm biezumam. Izgriezt 24 apļus. Pusei izgriezt acis, degunus un mutes. No mīklas pārpalikumiem iztaisīt ķirbjiem kātiņus. Ar nazu vilkt uz izgrieztajiem apļiem svītras.
Likt uz paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru. Cept ap 15 minūtēm- kamēr viegli zeltaini.
Atdzesēt.
Uz veseliem apļiem likt pildījumu, virsū likt sejas, viegli piespiest.
Pārklāt ar glazūru.
Iespaidi: vieni no garšīgākajiem smilšu cepumiem, ko esmu ēdusi.
Fotogrāfijā redzamā kūka ir ķirbju kūka no žurnāla "Garšīgs" oktobra numura- ļoti laba un recepte ir gara, bet precīza. Slinkums pārrakstīt, iespējams, vēlāk. Jebkurā gadījuma- neko receptē nemainīju un sanāca teicams rezultāts. Noteikti atkārtošu.