otrdiena, 2009. gada 6. oktobris

Brāmsa ungāru dejas

Ļoti atbilstoša rudenim mūzika, manuprāt. Vienu laiku ar šīm dejām bija grūti- 90. gados tika pirkti jebkuri diski ar dažādiem māsterpīsiem un tur, protams, vienmēr bija Brāmss. Tad nāca šausmīgais- mobilo (nebūt ne polifonisko:)) skaņas- vairāk Grīga un Mocarta, bet arī Brāmss un Čaikovskis.
Bet tas viss bija pirms gadiem un kādu laiku Brāmsu neklausījos. Un tad atsāku un šī atkaltikšanās bija ļoti, ļoti iepriecinoša.
Rudenim- jo jautrākie gabali silda, taču traģiskākie ļauj kvalitatīvi iegrimt rudens skumjās:)
Te manas mīļākās. Man vairāk patīk simfoniskajā veidā, kaut gan daži klavierizpildījumi ir izcili.

1.deja
http://www.youtube.com/watch?v=uqzU7JoApks&feature=related
2.deja
http://www.youtube.com/watch?v=JMZF9sUDy7g&feature=related
3.deja
http://www.youtube.com/watch?v=ipngIAqCN8Y
4.deja
http://www.youtube.com/watch?v=--fyIXAH96s&feature=related
6.deja
http://www.youtube.com/watch?v=x5oGn8AX1Xc&feature=related

Marinēti cukini

Pēkšņi tāds aukstums iestājies, ka laiks atvadīties no tāda auksta un atspirdzinoša ēdiena. Tagad siltu, asu, ar garšvielām.
Bet nu šis vēl tāds vasarīgs.


Avots- Ellie, www.cookschool.ru, recepte no www.carina-forum.com
Vajag:
500 g cukini kabaču
50 ml baltvīna etiķa
50 ml eļļas
1 ĒK medus
½ TK sāls
sakapāti zaļumi (dilles, pētersīļi, baziliks)
melnie, rozā pipari, var arī kaltētu rozmarīnu
Gatavošana: sagriezt cukini. Sajaukt visas sastāvdaļas marinādei. Pārliet cukini, atstāt uz 2 stundām ledusskapī (es mēdzu arī uz pusdienu atstāt- man liekas, labāk)

Plūmju deserts

Pamatā- Sirmā recepte.

Dažas izmaiņas- izmantoju svaigas plūmes- pieliku 5 minūtes pirms sīrupa vārīšanas beigām (tikai tāpēc, ka ir vēl plūmes, ziemā taisīju ar kompotu- arī labi).
Vermutu neliku, pielēju ruma šļuku. Nu, arī proporcijas neievēroju.
Vajag:
Plūmju kompots – 3 l
Indijas rieksti – 200 g
Vermuts – 70 g
Kokosriekstu skaidas – 1 paciņa
Gatavošana:
Nolej no kompota sīrupu, liec to vārīties, reducēties. Ber iekšā indijas riekstus, pielej vermutu. Noreducē kompotu līdz sīrupa konsistencei, tad lej to pa virsu plūmem, kas iepriekš ieliktas termoizturīgā traukā, pa virsu ber kokosa skaidas. Liec trauku cepeškrāsnī 200oC uz apm. 15 min.