ceturtdiena, 2009. gada 1. oktobris

Ar sieru un spinātiem pildīti cepti tomāti

Avots- Книга Гастронома «Про закуски». Tulkojums, izmaņas un atstāstījums- mani.Vajag:
16 nelielus tomātus
400 g saldētu spinātu
200 g parmezāna
50 г ciedru riekstu, apceptu
2 ķiploka daiviņas
3 ĒK sviesta
šķipsna malta muskatrieksta
sāls, pipari
olīveļļa
Gatavošana:Tomātiem nogriezt augšējo trešdaļu, izgrebt, pārkaisīt ar sāli-pipariem, nolikt ar griezumu uz leju.
Sasmalcināt ķiplokus, sarīvēt sieru. Uzkarsēt sviestu, pievienot ķiplokus, apcept spinātus pāris minūtes (var šo posmu izlaist un gatavot no neceptiem spinātiem).
Pievienot spinātiem riekstus, 2/3 siera, sāli, muskatriekstu.
Sapildīt ar spinātu maisījumu tomātus, ielikt cepamā formā, apslacīt ar olīveļļu un pārkisīt ar pērējo sieru. Cept 220 grādos 12-15 minūtes.
Komentāri: vienkārši, ļoti piesātināti un garšīgi. Tomāti labāk derēs ne pārāk lieli. Var utilizēt lielveikala tomātus- būs neslikti, bet labāk gatavot ar normāliem tirgus tomātiem.
Grāmata nav slikta, receptes ticamas un nav pārāk manierīgas, ko varētu sagaidīt no šādas tēmas.