svētdiena, 2009. gada 2. augusts

Kliju maize 2

Avots- IRIS, http://www.cookschool.ru/
Vajag:
500 g miltu (labāk stipru, ar olbaltumvielu saturu 12,7%),izsijātu
400 ml silta ūdens,
70 g kviešu kliju,
1 pilna TK jūras sāls,
7 g sausā rauga,
100 g eļļas.
Gatavošana:
Sajaukt glāzi miltu, ūdeni , raugu, atstāt siltā vietā uz 30-40 minūtēm.Pievienot pārējās sastāvdaļas (izņemot eļļu), samīcīt mīklu. Mīcīšanas beigās pievienot eļļu. Eļļu var pievienot jebkuru, kāda garšo un ir termiski apstrādājama.
Mīcīt mīklu, kamēr tā gluda, pārklāt trauku ar plēvi, caurdurt to dažās vietās un atstāt uz 2 stundām. Š
ajā laikā 2 reizes, pēc vienāda laika, samīcīt.
Cepeškrāsni ieslēgt uz maksimumu, ievietot tajā tukšu paplāti.
Mīklu izlikt uz cepamā papīra, ar rokām saplacināt apmēram 2 cm biezumā, tad sarullēt ne pārāk stingri. Nolikt uz papīra ar vīli uz leju. Pārklāt ar dvieli, atstāt uz 15-20 minūtes. Ar pirkstu iedurt dažās vietās klaipiņā. Kopā ar papīra pārcelt uz karsto paplāti. Samazināt temperatūru līdz 200 grādiem.
Cept apmēram 35 minūtes, kamēr pieklauvējot pie maize apakšas, skaņa ir dobja.
Atdzesēt uz restes, griezt kad pilnībā atdzisusi.