sestdiena, 2009. gada 13. jūnijs

Paipalu olas ar sinepēm un aromātisko sāli

Neatceros- no kurienes ideja (un kurš to atrada), paldies autoram jebkurā gadījumā

Vajag:
paipalu olas
Dižonas sinepes ar sēklām
juras sāls ar piedevām (man bija ar sīpoliem un garšaugiem)
Gatavošana:Izvārīt olas, viegli iesist zem ūdens strūklas, nomizot. Pusi olu sagriezt uz pusītēm, uzlikt virsū drusciņ sinepju. Veselās olās ar vienu galiņu iemērkt sāli.

Šķiņķa- zaļumu ruletītes

d

Vajag:
kādus 200 gr plāni sagriezta šķiņķa vai liela diametra desas („Rāznas”),
dažas salātu lapas vai spinātus,
dažādus zaļumus (dilles, pētersīļi, kinza, abu krāsu baziliks, maurloki, kreses)
dažas TK sinepju (Dižonas, ar sēklām),
zaļie loki (gari)

Gatavošana:Nedauzd ieziest šķinķa šķēli ar sinepēm, uzlikt virsū zaļumu maisījumu un salātu lapu, sarullēt, apsiet lociņu.

Vasaras biezpiena zupa ar gurķiem

s
Vajag:
200 g biezpiena
250 ml kefīra
100 g redīsu
2 ĒK rīvēta rutka
2-3 īsie gurķi
sāls,
pipari,
citrona sula

Gatavošana: sasmalcināt blenderī pusi no gurķiem un redīsa ar biezpienu un kefīru. Pievienot sīki sagrieztus pārējos gurķus, redīsus, sāli, piparus, rutku un citrona sulu-pēc garšas.

Un tagad bez sentimentiem:)

a
moldāvi Zdob si Zdub, Sukačevs un man nezināmais balkānu pensionārs- jautri!

http://www.youtube.com/watch?v=G1buBW8qCx4&feature=related
z

Jaunības mūzika

Pirms kādiem... nu, 18 gadiem... tā bija mana mūzika- ne gluži svarīgākā, taču klausījos un uz koncertiem gāju. Un man patiešām iekas, ka tanī ir kaut kas ļoti cēls un skaists- cik viņi ir veci u tādi... ne pirmā svaiguma.
http://www.youtube.com/watch?v=MVC0UmyJ-SM